Kaasboerderij Captein

Aan de rand van het Groene Hart in de Grote Polder van Zoeterwoude ligt in de landelijke Weipoort de Kaasboerderij van de familie Captein. Op ons familiebedrijf wordt al generaties lang boerenkaas gemaakt, volgens oude tradities op ambachtelijke wijze. Door de unieke bereiding heeft onze boerenkaas een eigen smaak.

Unieke bereiding

Bij de ontwikkeling spelen natuurlijke factoren zoals het klimaat, de plaatselijke grondsoort en het daarop groeiende gras een grote rol. De gewassen voor de voeding van onze koeien telen wij dan ook nagenoeg geheel op eigen grond. De weides waarin zij in het weideseizoen grazen liggen allemaal achter of naast onze boerderij. Wanneer u in de zomer langs de Nieuwe weg of door de Weipoort rijdt, heeft u een dikke kans dat u onze koeien tevreden ziet grazen of herkauwen. Want zodra het kan, lopen onze koeien heerlijk te grazen op de sappige weiden van de Grote Polder en dat proef je!

Historie

Onze familie runt al generaties lang een kaasboerderij in de Weipoort in Zoeterwoude. Tot 1980 op de oude boerderij recht tegenover de huidige locatie die toen gebouwd is en later nog vaak verbouwd. Inmiddels telt onze veestapel 160 overwegend roodbonte Holstein en MRIJ koeien, zij zorgen hier elke dag weer voor de heerlijke verse melk waar wij kaas van kunnen maken.